Inför Beach 2009 – smarta alternativ när man är godissugen

För att kunna komma i bra form till Beach 2009 så gäller det att man tänker på vad man stoppar i sig. Jag har några tips för vad man kan ta till när man blir sugen på något onyttigt.

Tänk först efter när suget faller på om det faktiskt är så att du är sugen eller om du kanske är hungrig och behöver äta något mer rejält. Eller är du egentligen lite uttråkad och får för dig att du är sugen på något onyttigt därför? Se till att aktivera dig då istället. Ta en promenad eller en cykeltur till exempel.

Men ibland så är det ju faktiskt så att man verkligen vill ha något att knapra på och då finns det en mängd med bättre alternativ än att proppa i sig chips eller godis.

Här är några av mina favoriter som man kan äta som mellis eller som ett snacks när man är sugen:

  • Morotsstavar, paprikaringar, selleristavar – dessa är underbart goda att dippa i hoummus eller guacamole
  • Lättkesella utblandad med koncentrerad FunLight
  • Osaltade nötter, gärna kryddade med kanel
  • Äppelklyftor – om man är lite extra hungrig är det gott att äta dem med Minikeso och pudra kanel över
  • Bananskivor och Lättkesella med kanel
  • Färsk ananas
  • Avocado med Minikeso

Prova något av dessa tips nästa gång som du blir sugen på något onyttigt och du ska se att suget går över. Det finns en massa goda tesorter som man kan testa också. Prova ett te med mycket smak och kryp upp i soffan. Då brukar man vara ganska nöjd med det.


Självklart ska man kunna unna sig att vara onyttig ibland. Men om man vill shapa formen inför Beach 2009 så måsta man tänka på vad man stoppar i sig och man mår inte bra rent hälsomässigt heller om man stoppar i sig onyttigheter för ofta. Så dessa gånger när man unnar sig onyttigheter bör inte ske alltför ofta. Tänk alltid efter minst 2 gånger innan du bestämmer dig för att äta något onyttigt. Och prova några av mina tips så ska du se att de flesta gångerna kommer du inte vara sugen på något onyttigt efter att du har tagit ett nyttigt snacks eller mellis.

Se mina tidigare tips inför Beach 2009:
Inför Beach 2009 – börja nu!
Inför Beach 2009 – ta det på din nivå
Inför Beach 2009 – planering är A och O

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.