Min hemlagade hummus – galet gott recept!

Igår gjorde jag hummus – ganska mycket dessutom. Hummus är gott, nyttigt och kan ätas på en mängd olika sätt. Ibland köper jag det färdigt i affären, men oftast lagar jag det själv. Då kan man ge hummusen en extra touch av det man själv är sugen på för stunden. Plus att man vet att man bara får i sig bra saker från sin hummus

Min hemlagade hummusMin hemlagade hummus

Detta blir ganska mycket som räcker till säkert 15 portioner om man använder det som tillbehör till maten, som sås eller dylikt

  • 2 dl okokta kikärter (börja med att koka dem dagen innan)/ca 6 dl kokta kikärtor
  • 4 msk tahini (sesampasta)
  • 4 msk citronsaft
  • 2-3 msk soya
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • mald svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2-1 dl vatten

Hummus

Mixa alla ingredienser i en mixer. Om du tycker att hummusen blir för tjock är det bara att späda med lite mera vatten. Smaka av och krydda mer vid behov.

Idag till lunch kommer jag att äta en klick av denna hemgjorda hummus till min hemlagade potatissallad med bönor, som jag gjorde igår. Det ska bli gott!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.