För ett tag sedan läste jag om ett recept på kesoplättar/kesopannkakor som lät gott på Miss Agdas blogg. Ikväll bestämde jag mig för att prova detta. Jag gjorde det lite på eget sätt, men följde i stort sett receptet som Miss Agda hade delat med sig av. Dessa pannkakor är perfekta att göra till middag, enligt min mening, då de är proteinrika (de innehåller ägg, keso och eventuellt proteinpulver) och ger kroppen bra med näring mot slutet av dagen. Så här gjorde jag:
Kesopannkaka
2 portioner/2 pannkakor
4 ägg
1 dl minikeso
4 msk grahamsmjöl
1/2 dl proteinpulver (valfritt)
lite salt
Blanda alla ingredienserna i en skål. Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna med lite rapsolja och häll i hälften av smeten. Stek på båda sidorna så att de för fin, gyllene färg. Gör likadant med pannkaka nummer 2.
Servera kesopannkakan med färska bär eller frukt, keso eller kesella. Jag åt min pannkaka ikväll med en blandning av jordgubbar från frysen, som jag tinade i mikron, och ett par matskedar lättkesella. Mums, vad gott!
Tack för receptet Miss Agda! Jag kan verkligen rekommendera att fler av er provar göra dessa pannkakor!
Kul att du gillade kesopannkisarna 🙂 Nu blev jag också sugen på dem…
Jag blev också sugen nu! Det ser inte felt ut med jordgubbar och kesella… 🙂
Jag lär absolut prova redan imorgon 🙂
kan man byta ut grahamsmjölet till fiberhusk tror du ?
Hej CathrineDet fungerar säkert. Jag har inte provat det själv, men prova det du! Jag tror att det fungerar lika bra./ Karin