Idag fyller min älskade man år. Vi kommer fira det hela helgen i stort sett. Ikväll är det bara han och jag som firar med god mat och lite paket. Imorgon kommer det över vänner på middag och på söndag firar vi med våra familjer, som kommer över på fika. Eftersom det är hans födelsedag så fick han välja vad vi skulle äta till middag ikväll. Han valde räksallad, vilket jag tyckte var ett mycket bra val. Räksallad är god och nyttig mat, om man ser till att göra den på rätt sätt. Vi åt vår räksallad med en kall romsås. Här kommer receptet:
Räksallad med romsås
2 portioner
200 gram skalade räkor
isbergssallad eller romansallad
2 tomater
1 röd paprika
1 avokado
2-3 tsk röd rom
1/2 dl mild naturell lättyoghurt
1/2 dl lättkesella
lite citronsaft
Om räkorna inte redan är skalade börjar du med att skala räkorna. Skölj grönsakerna och skär dem i bitar. Lägg upp dem tillsammans med ägg och räkor på tallrikar. Romsåsen är minst lika enkel att göra. Bland rom, yoghurt och kesella i en skål, skvätta över lite citronsaft och krydda med lite peppar. Klart!
Det kan vara gott att äta ett bröd till salladen. Särskilt om man äter salladen till lunch behöver man få i sig mer kolhydrater för en komplett måltid. Jag rekommenderar då ett mörkt, grovt surdegsbröd eller kokt fullkornspasta till salladen. Hade det varit en vanlig kväll hade jag inte ätit något bröd, men Peo hade gjort i ordning så gott vitlöksbröd att jag inte kunde låta bli det! Men så är det ju hans födelsedag också.
Det ser smarrigt ut :)!
Vad gott! Hittade till din blogg idag och hit kommer jag gärna åter, tack för härlig inspiration!