Ikväll svängde jag ihop en god kesoröra till min middag. I butiken kan man hitta en mängd olika kesosorter från Arla, men jag brukar välja att bara köpa den naturella minikeson. Dels för att fetthalten är lägre, 1,5% istället för 4-5,5%, och dels för att de smaksatta kesovarianterna innehåller en del onaturliga tillsatser. I keson med smak Fetaoliv hittar man till exempel tillsatser som modifierad stärkelse, emulgeringsmedel E471 och konserveringsmedel kaliumsorbat. Dessutom innehåller den 1,5% salt, vilket jag tycker är för mycket.
Mitt tips är alltså att man köper Keso Mini i butiken och smaksätter den hemma på egen hand. Min kesoröra idag bestod av avokado, soltorkad tomat, färska örter och kryddor. Här kommer receptet på denna enkla och goda kesoröra.
God kesoröra med avokado och soltorkad tomat
2 portioner
1 dl Mini Keso
1 avokado
3-4 soltorkade tomater
chilipulver
paprikapulver
svartpeppar
färsk persilja
Rör ihop alla ingredienserna och smaka av med kryddor. Vill man kan man även tillsätta några bitar fetaost (helst med låg fetthalt) i röran.
Denna röra passar till det mesta, som till exempel kyckling, färsbiffar och fläskfilé.