När det är vinter och kallt passar det bra att äta varma soppor, tycker jag. Jag hittade ett recept på en linssoppa i en Metro häromdagen. Detta recept modifierade jag lite grann och lagade på mitt eget sätt ikväll till middag. Resultatet blev en mustig och kryddig linssoppa.
Kryddig linssoppa
4 portioner
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
3 dl gröna linser, kokta
1 tsk mald ingefära
2 msk paprikapulver
2 msk torkad oregano
en bit färsk ingefära
valfritt: lättkesella eller lätt creme fraiche till serveringen
Skala och hacka morötterna och den gula löken i små bitar. Skala vitlöksklyftorna, som du sedan pressar med vitlökspress. Fräs löken och morötterna i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén efter en stund och blanda runt. Häll på krossade tomater, vatten och buljongtärningen. Krydda soppan med kryddorna, låt koka upp och sjud sedan soppan under lock i 10-15 minuter. Skölj linserna noggrant och tillsätt dem mot slutet av koktiden. Riv den färska ingefäran och tillsätt även den i soppan.
Servera soppan som den är eller med en klick lättkesella eller creme fraiche. Om man ska äta soppan till lunch kan jag rekommendera att man äter en bit bröd till.
Jag åt soppan nu ikväll som den var och det var riktigt gott!
Den där låter jättegod, men jag behöver annan mat-hjälp! Pojkvännen lagar alltid maten hemma hos oss och nu har jag lovat att laga middag imorn. Jag har lax, vad göra? Hjälp!
Haha, eller hur. Inte är det kul heller=(Men gud va god den soppan verkar, den kanske man ska prova!