Laxomelett med broccoli

Jag såg att Anna hade lagat en laxomelett till lunch idag och blev sugen på att göra detsamma till middag. Jag handlade ägg på väg hem från jobbet, då vi redan hade rökt lax och de andra ingredienserna hemma. Så här gjorde jag min laxomelett:

Laxomelett med broccoli
2 portioner

%C3%A4gg - Laxomelett med broccoli
100 gram kallrökt lax i bitar
4 ägg
1 gul lök
broccoli
chilipulver
svartpeppar
lite sambal oelek
en skvätt vatten

Hacka löken och stek den i en gjutjärnspanna med lite rapsolja. När den har fått fin färg lägg i laxbitarna och låt dem steka någon minut. Blanda under tiden ägg, sambal oelek, kryddor och lite vatten. Rör om detta med en gaffel och häll äggsmeten i stekpannan. Lägg på broccolin, uppdelad i små buketter på omeletten. Låt omeletten stekas på medelvarm värme tills äggen har stelnat helt.

Servera med en sallad!

CIMG7008 - Laxomelett med broccoliOmeletten håller på och stekas i gjutjärnspannan.

Jag brukar göra omelett ganska ofta, men har då normalt sett rökt skinka eller kalkon i. Att ha rökt lax istället i omeletten var riktigt gott! Dessutom får man i sig de nyttiga omega-3 fetterna när man äter lax. Tack för middagstipset, Anna!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.