Vi hade köpt hem renskav och valde att laga till den till dagens lunch. Jag äter viltkött väldigt sällan, men kan tycka att det är gott emellanåt. När jag lagade till renskaven lät jag mig inspireras av Maries renskavsgryta. Jag gjorde om den lite grann till min renskavsgryta och resultatet blev gott. Här kommer receptet.
Renskavsgryta med fullkornsris
3 portioner
240 gram renskav
1 gul lök
4-5 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soya
2 dl min matlagningsgrädde, 5% fett
svartpeppar
chilipulver
1 1/2 dl fullkornsris
fryst broccoli
Jag började med att koka riset eftersom det var det som skulle ta längst tid. Samtidigt satte jag på broccolin i en kastrull med vatten för att även den skulle koka upp. Därefter skalade och hackade jag gul lök och sköljde och hackade champinjonerna. Dessa stekte jag i lite olja i en stekpanna. När det hade fräst sig mjuka lade jag i renskaven och lät allt fräsa en stund. Jag pressade vitlök över, kryddade, hällde på matlagningsgrädde och soya och lät allt puttra i 5-10 minuter.
När fullkornsriset hade kokat klart kunde jag servera renskavsgrytan med ris, broccoli, tomat och isbergssallad. Gott!