Vi hade torsk och crabsticks i kylen, som jag var tvungen att laga något av innan de skulle bli för gamla. Så idag lagade jag en gryta med torsk, crabsticks, tomat och eldiga kryddor som chili och spiskummin. Den blev riktigt god!
Jag kokade quinoa att äta till grytan, men det fungerar också med ris eller kokt potatis. Här kommer receptet.
Torskgryta med crabsticks
6 portioner
4 morötter
1 gul lök
5-6 soltorkade tomater
10-12 svarta oliver
sambal oelek
spiskummin
chilipulver
svartpeppar
2 burkar krossade tomater
400 gram torskfilé
250 gram crabsticks
3 dl quinoa
Jag började med att skala morötterna och löken. Dessa skar jag sedan i små bitar. Jag lät morötter och lök fräsa mjuka i en gryta med olja. När de hade mjuknat tillsatte jag soltorkade tomater och oliver, båda skurna i mindre bitar. Jag hade i sambal oelek och kryddade med spiskummin, chili och peppar. Det hela fick fräsa tillsammans en stund. Jag hällde sedan i tomatkrossen och lät allt puttra på svag värme under lock i 5-10 minuter.
Under tiden skar jag crabsticks och torsk i mindre bitar. Jag lade ner dessa i grytan och lät det bli genomvarmt innan det var dags att servera.
Normalt sett brukar inte jag vara jätte förtjust i maträtter med torsk, men denna gryta var riktigt god!
Wow, det där såg riktigt gott och fräscht ut!