Visualisera belöningen – Beach 2010 tips nr 15

Våren är här på allvar, vilket är underbart. Jag försöker att njuta varje dag av alla vårtecken istället för att tänka framåt alltför mycket. Jag tror på att leva och njuta av nuet istället för att leva i det förgångna eller i det som komma skall.

Vissa av er har kanske gett löften till er själva vad ni vill uppnå inför Beach 2010 säsongen. Kanske vill ni lyckas gå ned ett par kilo, bli starkare eller bara få till ett hälsosammare sätt att leva på för att få mer energi och bli piggare. Oavsett vad som är ditt mål inför sommarsäsongen är det viktigt att allt ibland visualisera målet och belöningen framför sig.

För min del tänker jag se till att träna varierat och ofta fram tills min semester börjar i augusti. Jag kommer äta som jag brukar, vilket är nyttigt och varierat, med lite undantag för det under helgerna. Under augusti när jag har semester kommer jag unna mig att inte vara tvungen att träna. Jag kommer inte planera in det i kalendern, som jag annars normalt sett brukar. Får jag lust att träna så kommer jag att göra det, men det kommer inte finnas något tvång till det. Jag vet att det normalt sett brukar bli en hel del promenader och andra aktiviteter på semestern så jag känner mig inte orolig för att jag kommer bli helt stillasittande. Kroppen behöver viloperioder emellanåt och jag planerar att ha en sådan i samband med min sommarsemester.

För mig är det viktigt att veta att jag kommer ha denna viloperiod. Det blir något för mig att se fram emot, vilket gör det lättare för mig att prestera till max nu när jag tränar på som vanligt. Det är det jag menar med att visualisera belöningen. Jag vet att min belöning kommer bli vila från träning under en period och det får mig att bli peppad att jobba hårt för att göra mig förtjänt av belöningen.

Fundera över vad du har för mål med din träning. Fundera över om du har några mål inför Beach 2010. Tänk ut en belöning och visualisera den framför dig. Det kommer få dig att nå målet. Jag lovar!

Här hittar du samtliga Beach 2010 tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.