Idag ska jag äta en god potatissallad till lunch. Jag gjorde den igår som matlådor till mig och maken. Idag blir det till att njuta den med
kycklingkassler och en grönsallad. Vad man annars kan äta till den är till exempel rökt kalkon eller skinka, grillad kyckling eller grillad kött.
Jag brukar variera lite när det gäller ingredienserna i min potatissallad, men den brukar alltid bestå av denna grund, som jag delar med mig av här.
Min potatissallad med färskpotatis
4 portioner
16-20 färskpotatisar (beroende på hur stora de är)
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk pesto
peppar
10-15 svarta oliver
50 gram 10% fetaost
Skrubba potatisen och koka den. Låt dem gärna stå och svalna i några timmar i kylen innan du gör i ordning potatissalladen. När potatisarna är kalla skär du de i mindre bitar. Blanda olja, vinäger, senap, pesto och peppar i ett glas. Häll detta över potatisarna och blanda försiktigt runt. Hacka oliverna och skär fetaosten i mindre bitar. Häll även ner dessa och blanda försiktigt.
Basen till potatissalladen är klar. Om du vill kan du även tillsätta smaskigheter som soltorkade tomater, kapris, hackad rödlök, bönor och/eller avokadobitar.
Här är en annan variant på potatissallad, som jag gör ibland.
Åh, så gott! Massa mumsig mat ska ätas i helgen.
Yummi..!