Idag har jag bakat bröd. Jag blev inspirerad av ett recept på matbröd som jag hittade i det senaste numret av Fitness Magazine. Brödet innehåller goda nyttigheter som grova mjölsorter, krossade linfrön, solrosfrön, hemmagjord müsli och lättkesella.
Jag modifierade receptet lite eftersom jag inte hade exakt samma mjölsorter hemma som de som angavs i receptet. Brödet blev mycket gott och var dessutom väldigt enkelt och gick snabbt att göra. Prova detta matbröd!
Müslibröd
1 limpa
50 gram jäst
3 dl ljummet vatten
2 dl grahamsmjöl
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl vetekli
1 1/2 vetemjöl
3 msk krossade linfrön
2 msk solrosfrön
1/2 russin
1 1/2 hemmagjord müsli (med nötter, frön och torkad frukt)
1/2 salt
1 dl lättkesella
Smula ner jästen i en bunke. Häll på ljummet vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Arbeta ihop till en deg och lägg den i en smord avlång form. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
Strö lite müsli överst som dekoration och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ungefär 50 minuter. Låt svalna på galler under en bakduk. Njut det sedan med ett gott pålägg och kanske en kopp te.
Åh, det där receptet kikade jag också på och verkade gott! Ska definitivt testbakas 🙂
Smarrigt, påminner om ett bröd jag gjorde för ett tag sen – den hemgjorda mueslin gjorde susen!Kul att du är tillbaks förresten 🙂
Oh det ser jättegott ut! Måste testa!!
Dette er værre enn godis! Jeg ville spist hele dagen…
För er som funderar på att baka brödet; gör det! Både gott och nyttigt! Och så enkelt att göra!