Morgonpromenad med Renata Chlumska

Under min promenad genom stan denna morgon lyssnade jag på Renata Chlumskas sommarprat i P1’s poddradio. Hon pratade in detta sommaren 2007, men det var intressant att lyssna till i alla fall.

Renata är verkligen en äventyrare ut i fingerspetsarna! Jag undrar fortfarande exakt vad det är som driver henne, för det kunde hon inte riktigt svara på i sommarpratet. För henne är äventyrandet så naturligt att hon inte kan peka på den exakta drivkraften som får henne att utsätta sig för så många faror, risker och samtidigt underbara och oförglömliga upplevelser.

I sommarpratet berättade hon om sitt livs största utmaning hon gjorde ett par år tidigare när hon under 439 dagar tog sig runt USA med kajak och cykel. Hon genomförde den resan ensam och den bestod av totalt 18,200 kilometer, som hon alltså avverkade helt på egen hand. Vilken prestation. Lyssna på henne du också och hör om hennes upplevelser under denna expedition! Den var inte helt riskfri, kan jag säga. Jag blir mäkta imponerad av människor som Renata.

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.