Fisk på spenattäcke med citron och creme fraiche

CIMG9937 - Fisk på spenattäcke med citron och creme fraicheI helgen lagade jag en nyttig maträtt bestående av fisk av två olika sorter, spenat, citron och creme fraiche. Till det kokade jag ris. Det blev några matlådor också och idag åt jag en av dessa till lunch.

Denna rätt är väldigt nyttig med omega-3 fetter från fisken och järn, C-vitamin och fibrer från spenaten. Den går också väldigt snabbt att göra. Här kommer receptet om du vill prova.

Fisk på spenattäcke med citron och creme fraiche
5 por
tioner

300 gram torsk eller annan vit fisk
250 gram laxCIMG9938 - Fisk på spenattäcke med citron och creme fraiche
1 påse spenat
1-2 dl creme fraiche
2-3 msk citronsaft
vitpeppar
2 1/2 dl fullkornsris

Börja med att lägg ut spenaten i en ugnsfast form. Lägg på fiskbitarna på spenattäcket. Skvätta över citronsaften, lägg på creme fraichen och krydda med pepparn. Ställ in formen i ugnen i 200 grader. Låt den lagas där i 40-45 minuter.

Under tiden som fisken blir klar i ugnen kokar du riset och gör i ordning en fräsch sallad att äta till. När fisken är klar är rätten klar att äta!

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.