I helgen lagade jag en nyttig maträtt bestående av fisk av två olika sorter, spenat, citron och creme fraiche. Till det kokade jag ris. Det blev några matlådor också och idag åt jag en av dessa till lunch.
Denna rätt är väldigt nyttig med omega-3 fetter från fisken och järn, C-vitamin och fibrer från spenaten. Den går också väldigt snabbt att göra. Här kommer receptet om du vill prova.
Fisk på spenattäcke med citron och creme fraiche
5 portioner
300 gram torsk eller annan vit fisk
250 gram lax
1 påse spenat
1-2 dl creme fraiche
2-3 msk citronsaft
vitpeppar
2 1/2 dl fullkornsris
Börja med att lägg ut spenaten i en ugnsfast form. Lägg på fiskbitarna på spenattäcket. Skvätta över citronsaften, lägg på creme fraichen och krydda med pepparn. Ställ in formen i ugnen i 200 grader. Låt den lagas där i 40-45 minuter.
Under tiden som fisken blir klar i ugnen kokar du riset och gör i ordning en fräsch sallad att äta till. När fisken är klar är rätten klar att äta!
Såg mumsigt ut!
Det där låter och ser riktigt gott ut!
Åh, det lät himla gott faktiskt! Och jag som letar efter goda fiskrecept..