God sallad med quinoa, ägg, kalkon och bönor

Min lunch idag blev en god sallad med quinoa, ägg bönor och kalkon. Jag lagade ihop den för någon dag sedan och lagom till att jag skulle äta den hade smakerna blandat ihop sig mycket fint. Prova gärna att göra denna sallad för den var god kan jag lova!

Sallad med quinoa, äg
Sallad%2Bmed%2Bquinoa%252C%2B%25C3%25A4gg%252C%2Bkalkon%2Boch%2Bb%25C3%25B6nor - God sallad med quinoa, ägg, kalkon och bönorg, kalkon och bönor
1 portion

1/2 dl quinoa
3 kalkonskivor
1 ägg
1 dl kokta bönor (jag tog vita bondbönor och röda kidneybönor)
grönsaker som exempelvis gul paprika, gurka, tomat och romansallad
chilipeppar
1-2 tsk pesto
svartpeppar

Börja med att koka upp vatten så att du kan skölja quinoan med det heta vattnet. Koka sedan upp 1 dl vatten och häll i quinoan när det har kokat upp. Låt quinoan sjuda utan lock i ungefär 15 minuter eller tills allt vatten har kokat bort. Koka ägget. Jag valde att koka mitt ägg väldigt löskokt denna gång så att äggulan fortfarande var kladdig. Det tycker jag är godast när man äter ägg i en sallad.

Skär kalkonskivorna i mindre bitar. Skölj grönsakerna och skär dem i tärningar. Blanda sedan allt i en skål, tallrik eller matlåda. Krydda med chili och peppar och klicka på peston. Rör om lite lätt.

Det är smart att förbereda denna sallad en dag i förväg så att allt får en chans att ”gotta ihop sig” innan det är dags att äta den.

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.