Enkel thaigryta med fläskfilé

Thaigryta%2Bmed%2Bfl%25C3%25A4skfil%25C3%25A9%2Boch%2Bris - Enkel thaigryta med fläskfiléIgår testade jag att laga thaigryta på ett för mig nytt sätt. Jag använde mig av Keldas soppa Spicy Thai som smaksättare och lät den ge smak åt fläskfilé, morötter, broccoli, paprika och blomkål. Det blev en god, thaikryddig gryta som vi åt med fullkornsris. Här kommer receptet, som är grymt enkelt!

Enkel thaigryta med fläskfilé

6 portioner

800 gram fläskfilé
5 morötter
1 grön paprika
2-3 dl frysta grönsaker: broccoli, blomkål och morötter
5 dl Kelda Spicy Thai soup
svartpeppar
3 dl fullkornsris
cashewnötter

Börja med att mäta upp ris och vThaigryta%2Bmed%2Bfl%25C3%25A4skfil%25C3%25A9 - Enkel thaigryta med fläskfiléatten i en kastrull och låt detta sjuda upp utan lock. När vattnet har kokat upp sänker du värmen, sätter på locket och låter riset småputtra i ungefär 20 minuter eller tills allt vatten har kokat bort.

Ta bort fettet från fläskfilén. Strimla den sedan i mindre bitar. Bryn fläskfilén i olivolja i en stor wokpanna. Skala morötterna. Skär dem och paprikan i mindre bitar. När köttet har börjat få lite färg lägger du samtliga grönsaker i wokpannan. Krydda med peppar. Låt allt steka på medelstark värme i 5-10 minuter.

När grönsakerna börjar mjukna häller du på Kelda thaisoppan. Låt allt puttra under några minuter. Smaka av och se till att grönsakerna har mjuknat så mycket som du vill innan du tar pannan från plattan.

Servera thaigrytan med riset och strö eventuellt några cashewnötter över rätten.

Jag gillar verkligen Spicy Thai soppan från Kelda. Den smakar nästan precis som red curry rätterna gör på plats i Thailand. Testa även att äta soppan som den är, med kyckling och wokgrönsaker eller med kräftstjärtar!

2 Kommentarer
  1. JoHo: Ja visst är det gott att äta den med kräftstjärtar och grönsaker! Och det är så härligt att bli påmind om Thailand när man äter den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.