En dag i solen med grillpremiär

Svan - En dag i solen med grillpremiärIdag har vi njutit av att vara ute i solen hela dagen. För precis som igår har solen strålat varm och skön hela dagen. Vi inledde med att promenera i vackra omgivningar där vi bland annat passerade en svan.

Resten av dagen har vi spenderat på tomten med jobb och fix. Dagens höjdpunkt var vår grillpremiär. För första gången i år tog vi fram grillen och njöt av grillat till lunch. Det blev grillade kycklingspett med champinjoner och grillade majskolvar. Till det åt vi kokt potatis, tzatziki och sallad. Mums vad gott!

Här kommer receptet på min marinad till kycklingen och tzatzikin. Båda är två höjdare enligt mig.

Marinad till kyckling till 4-6 kycklingspett
½ dl soya
1 msk olivoljaGrillpremi%25C3%25A4r - En dag i solen med grillpremiär
3-4 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
1 tsk sambal oelek
chilipulver
peppar

Blanda alla ingredienserna. Pensla kycklingspetten med marinaden och låt stå i kylen i minst några timmar innan du grillar spetten.

Tzatziki 4 portioner
1-2 dl lättkesella/kvarg
½ gurka
1 vitlöksklyfta
persilja

Skala bort det mörkgröna från gurkan. Riv gurkan med ett rivjärn tills du kommer in till kärnorna. De låter du bli at ta med. Vrid ur vätskan från den rivna gurkan med papper eller en handduk. Blanda kesella med gurka och riven vitlök. Hacka persilja i mindre bitar och blanda i. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.