Kassler, potatismos och champinjonsås

Åh, vilken härlig dag jag har haft idag! Först en härlig start på morgonen och sedan kom min kompis Moa och höll mig sällskap ute i solen hela dagen. Vi satt i solen precis hela dagen och njöt i fulla drag. Vi åt lunchen utomhus, fikade utomhus och satt och pratade utomhus. När det är så varmt och soligt som det har varit idag vill man inte gå in.

Till lunch lagade jag kassler, potatismos och champinjonsås, som vi åt tillsammans med en blandad sallad och klippt persilja. Här kommer receptet.

Kassler med potatismos och champinjonsås
4 portioner
Kassler%2Bmed%2Bpotatismos%2Boch%2Bchampinjons%25C3%25A5s - Kassler, potatismos och champinjonsås
600 gram kassler
soya
curry
olivolja

8-10 potatisar
½ dl minimjölk
1 msk flytande margarin

5 champinjoner
1 gul lök
peppar
chilikrydda
ca 1½ dl creme fraiche av valfri fetthalt (jag valde 8%)

Börja med marinaden till kasslern. Blanda soya, curry och olivolja i en skål och rör om. Pensla kasslern med detta. Ställ in kasslern i ugnen på 200 grader och låt bli klar. Det tar ungefär 45 minuter.

Skala potatisen och koka den mjuk. När den är klar mosar du den med en gaffel innan du vispar den slät med en elvisp. Tillsätt mjölk och lite flytande margarin. Smaka av med peppar och salt.

Skala löken och skölj champinjonerna noggrant. Hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Stek detta i lite olja. När de har fått fin färg tillsätter du creme fraichen. Rör om, krydda och smaka av.

Gör som vi och ät detta tillsammans med en god sallad eller kokta grönsaker. Det var också gott att klippa färsk persilja över maten.

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.