Jag älskar kesopannkaka och brukar göra det med jämna mellanrum. Ikväll gjorde jag det till middag och för att variera tillsatte jag även skivat äpple och kanel i smeten innan jag stekte dem. Det har jag inte testat förut, utan jag brukar steka dem efter detta recept och äta dem med hallon eller andra bär samt keso eller kesella. Nu behövde jag inga extra tillbehör då de fick en god smak av äpplena och kanelen. Jag valde trots det att äta en extra klick keso utblandad med kesella till mina äpple- och kanelpannkakor. Mycket gott! Här kommer receptet för er som vill testa.
Kesopannkaka med äpple och kanel
2 portioner/2-3 pannkakor
4 ägg
1 dl minikeso
4 msk grahamsmjöl
en skvätt minimjölk
2 äpplen
kanel efter smak
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna med lite rapsolja och häll i ungefär hälften av smeten. Stek på båda sidorna så att de får en fin och gyllene färg. Gör likadant med pannkaka nummer 2. Ibland blir det 3 pannkakor för mig och alltså 1½ pannkaka per portion.
Det gör jag också emellanåt fast min pannkaka görs i ugnen 😀
Mmm, gott! Ska jag prova någon dag. Kan bli i ugnen som Malin. Jag är dålig på att steka. På riktigt 🙂
Det där var så gott! Jag testade idag och det är absolut en favorit. Fick lite svårt att hålla den hel när jag skulle vända den, men jag ska fundera på det till nästa gång. Kommer att bli en lördagsfavvo!