I helgen lagade vi en god pastarätt med pasta och en tomatsås där vi använde Saltå Kvarns peperonisås som bas. Positivt med den såsen är att alla ingredienser är ekologiska. För att pigga upp tomatsåsen tillsatte vi vitlök, oliver och kryddor. De blev en god lunch, som var väldigt enkel och snabb att göra.
Pastasås med Peperonisås från Saltå Kvarn
4 portioner
220 gram fullkornspasta
1 burk Saltå Kvarns Pastasås peperoni
2-3 vitlöksklyftor
6-8 svarta oliver
chilipulver
peppar
oregano
basilika
Koka pastan al dente. Häll upp pastasåsen i en kastrull. Låt koka upp och småputtra på svag värme. Tillsätt riven vitlök, oliver och kryddor. Klart!
Vi serverade denna pastarätt med en fräsch sallad och fetaost.
Visste du att du kan tävla inne på Saltå Kvarn där 1:a pris är en bakkurs med surdegskungen Manfred Enoksson? Klicka in här och läs mer om tävlingen. Det du behöver göra för att ha chans att vinna är att skriva en slogan och svara på två frågor.
Hej! Trevlig blogg du har! :)Mvh http://www.friskusmajsan.blogg.se
Smarrigt!