Min lunch idag blev spagetti med kalkonsås, en maträtt som jag svängde ihop snabbt och enkelt och som var både god och nyttig. Här kommer mitt recept.
Spagetti med kalkonsås
2 portioner
120 gram fullkornsspagetti
2-3 morötter
200 gram skivad kalkon (smörgåspålägg)
1 gul lök
2 dl lätt creme fraiche
peppar
chili
1-2 tsk dijonsenap
1 tomat
klippt persilja
Börja med att koka spagettin. Skala och hyvla morötterna i strimlor. När det är en minut kvar av koktiden på pastan lägger du i morotsstrimlorna i pastavattnet.
Skala och hacka löken. Skär kalkonskivorna i mindre bitar. Bryn detta i olja tills det har fått en fin färg. Häll på creme fraichen, krydda med kryddorna och senapen och rör om. Låt detta stå och puttra på svag värme en stund.
Servera tillsammans med skivad tomat och klippt persilja. Snabbt, gott, enkelt och nyttigt!
Det där är bra mat! Ser riktigt fräsch och gott ut. =)
Det såg ruskigt gott ut 😀
Tack för det mattipset, Karin! Vad vore mina luncher utan din blogg 😉