Jag njöt igår av en trevlig midsommarafton med mycket somrig och god midsommarmat.
Till lunch åt jag och Anne varmrökt lax med färskpotatis, sallad, citron och romsås. Som efterrätt åt vi svenska, söta jordgubbar. Här kommer receptet på romsåsen.
Romsås
2-3 portioner
1 liten burk lätt creme fraiche
1 liten burk röd rom
några dillkvistar
½ citron
peppar
Blanda alla ingredienserna och smaka av med citron och peppar.
På kvällen bjöd jag och mannen på middag hemma hos hos. Till förrätt åt vi kavring med creme fraiche, röd rom, räkor, gräslök och citron. Till huvudrätt åt vi en kall buffé bestående av sill, gravad och rökt lax, rostbiff, skinka, färskpotatis, hemmagjord potatissallad och en stor blandad sallad. Efterrätten var min goda cheesecake med hallon och vit choklad. Förutom hallon och riven vit choklad som garnering hade jag även jordgubbar. Är det midsommar så måste man äta jordgubbar och det passade riktigt bra till halloncheesecaken. Kan nog bli en bit av den idag också…
romsås är hur gott som helst!!! glad midsommardag!
Ååh bli ju helt hungrig när jag sitter här o läser allas bloggar och får se mat från igår o grejer 🙂 Mums!
Vilken supermumsig midsommarafton! :)Den där cheesecaken måste jag testa. Har ju en kaka vit choklad hemma i godisskåpet.. :)Ha en fortsatt fin helg!Kram
Mycket fina recept du bjuder på! Verkar som en lugn och härlig midsommar för er med god mat och kärt sällskap av vänner. Sköt om dig!