God midsommarmat på midsommarafton

Jag njöt igår av en trevlig midsommarafton med mycket somrig och god midsommarmat.

Till lunch åt jag och Anne varmrökt lax med färskpotatis, sallad, citron och romsås. Som efterrätt åt vi svenska, söta jordgubbar. Här kommer receptet på romsåsen.

midsommarmat

Romsås
2-3 portioner

1 liten burk lätt creme fraiche
1 liten burk röd rom
några dillkvistar
½ citron
peppar

Blanda alla ingredienserna och smaka av med citron och peppar.

jordgubbar-favoriter

På kvällen bjöd jag och mannen på middag hemma hos hos. Till förrätt åt vi kavring med creme fraiche, röd rom, räkor, gräslök och citron. Till huvudrätt åt vi en kall buffé bestående av sill, gravad och rökt lax, rostbiff, skinka, färskpotatis, hemmagjord potatissallad och en stor blandad sallad. Efterrätten var min goda cheesecake med hallon och vit choklad. Förutom hallon och riven vit choklad som garnering hade jag även jordgubbar. Är det midsommar så måste man äta jordgubbar och det passade riktigt bra till halloncheesecaken. Kan nog bli en bit av den idag också…

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.