Köttfärsspett med fruktig sallad

k%25C3%25B6ttf%25C3%25A4rsspett - Köttfärsspett med fruktig salladJag lagade köttfärsspett ikväll till middag. Enkelt, snabbt och gott blev det! Jag åt spetten tillsammans med en fruktig sallad bestående av bland annat nektarin, avokado och fetaost. Just smakerna fetaost med den fruktiga nektarinen, avokadon och köttfärsen passade väldigt bra ihop.

Vill man äta dessa spett med mer kolhydrater fungerar det bra att äta dem med ris eller potatis och eventuellt en kall sås eller tomatsalsa till. Här kommer receptet på mina köttfärsspett. Håll till godo!

Köttfärsspett
4 portionerk%25C3%25B6ttf%25C3%25A4rsspett - Köttfärsspett med fruktig sallad

500 gram köttfärs
3 rivna/pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2-3 tsk dijonsenap
1-2 tsk sambal oelek
peppar
chilikrydda
2-3 msk soja
½ dl fiberhavregryn
½ dl vatten
Marinad:
3 msk soja
2 msk olivolja

Börja med att blanda ihop alla ingredienser förutom köttfärsen och ingredienserna till marinaden. Rör om väl. Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt till en slät massa.

Sätt ugnen på grill-läge och 250 grader. Kleta fast köttfärsröran på åtta träpinnar/spett. Kläm åt så gott det går. Blanda ihop soja och olivolja och pensla ena sidan av spetten med detta. Låt dem grillas i ugnen i ca fem minuter. Ta ut dem och vänd så att andra sida av spetten pekar uppåt. Pensla med resten av marinaden och låt dem grillas klart i ugnen i ytterligare ca fem minuter.

Klart att servera!

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.