För er som har följt mig ett tag vet att jag älskar coltingpannkaka. Jag brukar äta det ganska ofta på kvällen till middag. Det går snabbt att göra den då den endast innehåller tre ingredienser; jordnötssmör, banan och ägg, och den smakar mycket gott.
Igår när jag skulle laga denna rätt kom jag på att jag kunde testa att laga den i ugnen istället för på stekpannan. Sagt och gjort; jag vispade ihop 2 msk jordnötssmör, en mosad banan och 5 ägg och hällde detta i en ugnsfast form. Jag gräddade pannkakan i 225 graders värme i ca 20 minuter.
Jag åt ugnspannkakan med hallon och keso. Och förresten; denna gång hade jag även i pepparkakskrydda i smeten. Mycket lyckat och juligt!
Det var ett smart drag att laga coltingpannkakan i ugnen. Jag sparade en del tid på att slippa grädda pannkakor i stekpannan. Eftersom min man inte tycker om denna maträtt finns hälften kvar för mig att äta ikväll. Bra va?!!
Vilken toppenidé!! Detta ska jag testa…ogillar att steka pannkakorna…blir ju toppen!
Mmmm…GOD JUL ønskes deg og dine!
Den så nydelig ut 😀
Ser gott ut. Gjorde en gång i ugnen men tyckte det blev väldigt väldigt torrt. Ska testa igen. Annat tips är att grädda dem i våffeljärn. Då slipper man också oset.
Snorkkis: Tack för tipset med våffeljärn!