Maries goda scampipasta

Igår åt vi en mycket god pastarätt till lunch. Marie, som är gift med en italienare, är en duktig pastakock i köket. Hon lagade en variant med scampi och curry. Den gick snabbt att göra så vi som var hungriga efter promenaden behövde inte vänta länge på att äta. Här kommer receptet.

Maries goda scampipasta
4 portioner
bild-1 - Maries goda scampipasta
240 gram valfri pastasort (Marie använde bucatini)
400-500 gram scampi
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Curry
En stor burk lätt crème fraîche
1/4 grönsaksbuljong
Peppar

Se till att scampin är upptinad. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Hetta upp en stekpanna med olivolja. Låt den hela vitlöksklyftan fräsa där tillsammans med curry. Tillsätt scampin efter några minuter. Låt den få fin färg.

bild-2 - Maries goda scampipasta

bild - Maries goda scampipasta

Häll i crème fraîchen, smula i grönsaksbuljongen och krydda med mer curry och peppar. Låt det hela småputtra i några minuter.

När pastan är klar, häll av vattnet och häll scampisåsen i pastakastrullen. Rör om och servera direkt.

Vi åt denna goda rätt med en sallad. Mycket gott!

5 Kommentarer
  1. Hej! 🙂 tränar 5 pass i veckan: 3 styrke, 1 core o 1 löpning. Funderar på att börja ta en återhämtningsvecka, då jag bara kör 1 corepass o 1 löppass, var 6:e vecka. Låter det som en bra idé? Känns ju som att risken för överträning minskar, + att musklerna hinner återhämta sig.

  2. Snorkkis: Testa detta, vettja!Sandra: Jag tycker att din idé låter klok. Muskler behöver ordentlig vila för att kunna utvecklas och bli starkare. Eventuellt skulle du kunna träna yoga eller liknande träning den veckan som du vilar från styrketräningen.Livskraft: Japp, var det också!Miss Agda: Sant att det inte är ett bra miljöval att välja scampi. Men testa med räkor du!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.