Jag åt alltså den här rätten som en soppa, men det fungerar lika bra att servera ris eller quinoa till den och äta den som en gryta. För att bli riktigt mätt åt jag knäckebröd med keso och grönsaker till soppan.
Kycklingthaisoppa
4 portioner
4 stycken kycklingfiléer
chilipeppar
paprikapulver
curry
thai green curry
svartpeppar
ca 1 tsk sambal oelek
4 morötter
½ påse wokgrönsaker
2 burkar kokosmjölk
1 burk ananasringar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelvärme tills de har blivit tillagade. Krydda med samtliga kryddor. Jag tog ganska mycket av dem för att soppan skulle bli ordentligt kryddstark. Men det är såklart en smaksak!
![]() |
En skön soppa med thaisting! |
![]() |
Min lunch: soppa och knäckemackor. |
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt dem fräsa med i stekpannan. Tillsätt även wokgrönsakerna efter en stund. Därefter häller du på kokosmjölken och spadet från ananasen. Låt alltsammans småputtra i några minuter. Se till så att morötterna har mjuknat ordentligt innan du till sist tillsätter ananasringarna, skurna i mindre bitar.
Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Tips på andra goda thairecept:
Soppa över lag, gör man alldeles för sällan. Eller ja, i alla fall jag. Det är (oftast) jättegott! 🙂
Gott det ser ut, den måste jag prova. Hållet med, älskar thaimat
Ser yummie ut! Jag älskar thaimat! Sting och smakrikt, jämfört med t ex kinamat.
Åhh så gott det såg ut! Ska jag göra ngn dag! =)