Lax- och spenatpaj
4-6 portioner
2,5 dl fullkorns dinkelmjöl
100 gram keso
2-3 msk vatten
400 gram tillagad lax
400 gram bladspenat
2 tomater
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
peppar
Blanda mjöl, keso och vatten till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant. Ställ in den i kylen under ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och låt pajskalet gräddas där i ca 15 minuter. När den är klar lägger du i bladspenat, som du först har kramat vattnet ur. Fördela laxen i små bitar över spenaten. Skär tomaterna i skivor och lägg dem överst.
Vispa ihop ägg, mjölk, senap och peppar med en gaffel och häll det över det andra i pajformen. Grädda vidare i ugnen i ca 35 minuter tills äggstanningen är fast och pajen har fått en fin färg. Servera pajen med en färgglad sallad och eventuellt ett gott bröd.
Ingredienser till pajen |
Pajen utan äggstanningen… |
… och pajen med äggstanningen innan den ska in i ugnen. |
Såg gott ut, ska också äta lax i kväll! Ha en skön söndag!
Hoppas laxen var god!
Ser också riktigt smarrigt ut!Just nu är jag så mätt att jag nästan mår illa…sv: Energi hade jag, men det är för kallt! Benen är stela som pinnar… Intressant löpning är det i alla fall 😀
Tack, vill absolut testa detta recept!
Gör så! Jag tror du kommer gilla den!