![]() |
Dagens salladsbuffé |
Jag älskar salladsbufféer, speciellt de som har många olika grönsaker att välja på. Tycker att det borde vara obligatoriskt att alla restauranger har en dignande, färgglad salladsbuffé.
Idag åkte jag och träffade mina kollegor över en lunch. Vi åt på ett lunchställe där de serverar lunchbuffé, både när det gäller maten och salladen. Perfekt när man kan välja och mixa hur man vill av maten också! Jag valde ugnsbakad lax och kokt potatis. Kan inte tröttna på det och den typen av mat känns varken restaurangflottig eller osund på annat sätt. Lax är ju bland det nyttigaste man kan äta.
När det finns en salladsbuffé är mitt tips att man börjar med att ta för sig av salladen innan man tar av maten. På så sätt kan man fylla sin tallrik med mängder av nyttiga antioxidanter och sedan anpassa mängden mat därefter. På dagens salladsbord fanns bland annat bönor och kikärtor. De mättar bra och är ett nyttigt alternativ till andra kohydrater. Tar man mycket av bönorna, linserna och kikärtorna behöver man inte ta potatis, pasta, ris eller dylikt.
Jag fyllde min tallrik med rivna morötter, vitkålssallad, tomater, röda bönor och kikärtor. Behöver jag säga att det var gott?
Lunchbufféer kan annars vara förrädiska då det finns en risk att man tar för sig för mycket av maten. Fyll inte din tallrik med mer än vad du brukar och ät tills du känner dig lagom mätt. Se buffén som någonting positivt för att du får stora valmöjligheter av vad du ska äta, inte för att du ska få äta mer än vanligt.
Åh vad gott! =)Omeletten var kanon god, rekommenderas 😛