Kokt broccoli

Kokt-broccoli - Kokt broccoli

Den här veckan har jag ätit kokt broccoli till flera av mina luncher och middagar. Det är visserligen ingen ovanlighet för jag älskar denna nyttiga grönsak.

Godast är att koka ett färskt broccolistånd. Det fungerar även att koka fryst broccoli och då får man i sig lika många nyttigheter. Men smaken blir något bättre av den färska, tycker jag.

Broccoli innehåller en mängd nyttiga näringsämnen, som till exempel C-vitamin, folsyra och A-vitamin. Jag tycker att broccoli passar bra att äta som grönsak till de flesta maträtter. Det är också gott att woka broccoli eller göra en soppa av den. Här kommer några av de maträtter jag har ätit i veckan med broccoli.

Kokt-broccoli-till-tonfisksallad-och-aioli - Kokt broccoli
Broccoli på min tonfisksallad
Kokt-broccoli-med-makrill-och-ugnsrostad-potatis-och-rotfrukter - Kokt broccoli
Broccoli till ugnsrostade rotfrukter och makrill i tomatsås
Kokt-broccoli-med-kyckling-och-gronsaker - Kokt broccoli
Broccoli till kyckling, grönsaker, ugnsrostade rotfrukter, keso och aioli
6 Kommentarer
  1. Ja broccoli är ju SÅ gott och går att variera mycket. Gott i soppa, mos och ska i helgen göra broccoligratäng ..Ha en härlig fredag!= )

  2. Svar: Ja det är jätte gott! Jag brukar ha det på riskakor, knäckemackor, bröd eller bre jordnötsmör på en halv banan och stör över kokos. (oj vad sugen jag blev på det nu) Jordnötsmör med något blir dagens mellanmål!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.