Marrakechinfluerad sallad

Igår funderade jag på vad jag skulle göra av de lammkorvar som blev över från lunchen. Ikväll svängde jag ihop en egenkomponerad, ljummen sallad med influenser från Marrakech med bland annat dessa korvar i. Gott med smaksättningen spiskummin, chili och citron och trevligt med frukt som mango och avokado i salladen. Här kommer receptet.

Marrakech-influerad sallad med lammkorv
2 portioner
Marrakeshinfluerad-sallad-med-lammkorv - Marrakechinfluerad sallad
1 morot
lite broccoli
½ aubergine
3 lammkorvar
ca 10 sötmandlar
spiskummin
chili
1 avokado
1 tomat
½ mango
lite saft från en citron

Hacka morot, broccoli och aubergine i mindre bitar. Häll olja i en stekpanna och stek dessa grönsaker i några minuter. Skär korvarna i mindre bitar och låt steka med. Krydda med spiskummin och chili. Låt alltsammans steka på svag värme tills grönsakerna har mjuknat. Hacka mandlarna och strö över.

Under tiden den varma delen av salladen steks skär du avokado, tomat och mango i mindre bitar och häller upp i en skål. Smaksätt med citronsaft. Det sista du gör är att du blandar i den varma delen av salladen i skålen med frukterna och tomaten. Blanda och servera! Jag åt den Marrakechinfluerade salladen med en klick keso.

Marrakeshinfluerad-sallad-med-lammkorv-5 - Marrakechinfluerad salladMarrakeshinfluerad-sallad-med-lammkorv-och-keso - Marrakechinfluerad sallad
7 Kommentarer
  1. Det lät gott, sallad precis i min smak (har lite svårt för helt kalla sallader). Va och kollade på blommor häromdagen, när jag passerade dom stora jordsäckarna kom jag och tänka på din ”gympa påse” som behövde fyllas. Så om du fortfarande letar en lösning, så en billig säck jord att hälla i kanske. Blir ju som sand – men du skippar få dåligt samvete över att ta sand från parken:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.