Torsk i kokosmjölk

Min mamma är här och hälsar på idag. För en stund sedan åt vi lunch tillsammans. Lunchen jag lagade till var enkel och gick snabbt att göra. Jag passade på att laga något med torsk då min man inte gillar denna fisk speciellt mycket. Torsk med kokosmjölk i ugn fick det bli. Till det fullkornsris, cashewnötter och grönsaker. Smakade mycket bra och blev en portion över som jag kan äta till lunch imorgon.

Torsk-i-kokosmjolk-2 - Torsk i kokosmjölkTorsk i kokosmjölk
3 portioner

400 gram torskfilé (eller annan vit fisk)
2 morötter
fryst haricot verts
kryddor; jag tog svartpeppar, vitpeppar och grön thaikrydda
½-1 citron
1 burk kokosmjölk

Börja med att lägga den frysta fiskbiten i en ugnsfast form. Skala morötterna och skär i slantar. Lägg dessa och haricot verts runt fisken. Krydda fisken och skvätta på lite citronsaft. Lägg gärna citronskivor på fisken också. Häll på kokosmjölken. In i ugnen i 225 graders värme i ca 25 minuter.

Under tiden fixar du med tillbehören. Jag kokade fullkornsris och skär grönsaker till en blandad sallad. Lite cashewnötter i en skål passar bra att servera till fisken.

Visst verkar det enkelt att laga denna måltid?!!!

Torsk-i-kokosmjolk - Torsk i kokosmjölkTorsk-i-kokosmjolk-1 - Torsk i kokosmjölk
Bild 1: Torsken med grönsakerna och utan kokosmjölken innan ugnsgratineringen. Bild 2: Torsken inklusive allt efter att den har lagats i ugnen.
1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.