Gulaschsoppa

Focacciabrödet blev mycket gott och till det lagade jag en gulaschsoppa till lunch. Jag har nog aldrig lagat gulasch tidigare, men det visade sig vara enkelt och blev riktigt gott. Med kummin som krydda i soppan får den en god smaksättning 
Här kommer receptet på soppan och bilder på dagens bak och matlagning.
Gulaschsoppa 
focaccia-oh-gulaschsoppa-8 - Gulaschsoppa

4 portioner

1 gul lök
4-5 potatisar
1 paprika
2 morötter
500 gram nötfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
600 gram krossade tomater
2 tsk kummin
salt
peppar

Skala lök, potatis och morot. Skölj paprikan och rensa den invändigt. Hacka löken, skär potatisen, moroten och paprikan i små tärningar. 1 cm stora kuber är lagom. Fräs allt du hackat i en stekpanna med olivolja.

Lägg över i en stor kastrull och börja steka nötfärsen i stekpannan. Salta och peppra färsen och när färsen är klar blandar du den med de frästa grönsakerna i kastrullen.

Tillsätt vattnet, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Låt koka upp och sedan puttra i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om nödvändigt.
Det kan vara gott att ha en klick crème fraiche på soppan. Det hade inte vi, men den smakade bra ändå. Focaccian smakade gott till!
focaccia-oh-gulaschsoppa-1 - Gulaschsoppafocaccia-oh-gulaschsoppa-2 - Gulaschsoppa
focaccia-oh-gulaschsoppa-3 - Gulaschsoppafocaccia-oh-gulaschsoppa-5 - Gulaschsoppa
focaccia-oh-gulaschsoppa-6 - Gulaschsoppafocaccia-oh-gulaschsoppa-4 - Gulaschsoppa
focaccia-oh-gulaschsoppa-7 - Gulaschsoppafocaccia-oh-gulaschsoppa-8-1 - Gulaschsoppa
9 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.