Vegetarisk pastasallad

pastasallad - Vegetarisk pastasalladPå sommaren är det extra gott med matiga sallader. Igår svängde jag ihop en vegetarisk pastasallad till lunch av det som fanns kvar från picknicken på midsommarafton. Om man vill få den mer proteinrik och ej vegetarisk smakar det bra att tillföra till exempel kyckling, skinka, ägg eller lax i salladen.

Vegetarisk pastasallad
3 portioner

Kall, kokt fullkornspasta (jag tog de rester vi hade kvar så jag vet inte hur mycket pastan vägde, men gissar på ca 160 gram i torr vikt)
½ paket fetaost
några soltorkade tomater
10-15 oliver, vi hade både svarta och gröna
1½ avokado
pastasallad2 - Vegetarisk pastasalladmorot
tomater
gurka
bladspenat
1 tetrapak GoGreens Bönmix ( – De har fler varianter på tetrapak med bönor och linser i sitt sortiment.)

Marinad:
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
chili
vitpeppar

Skär grönsakerna i mindre bitar och blanda dem med pastan i en skål. Tillsätt fetaost, oliver och soltorkade tomater, också de i mindre bitar. Skölj bönorna och rör i dem.

Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll det över pastasalladen. Klart att servera!

12 Kommentarer
  1. Ser verkligen supergott ut. Matiga sallader är också perfekta att ta med i picknick korgen:)Tack för din peppande kommentar, dock är jag inte riktigt framme vid drömkroppen än, det finns fortfarande några områden som jag vill utveckla och förbättra, bland annat mage och axlar:)

  2. Åh så gott! Kan sakna att äta pastasallad ibland. En av dom få grejerna i matväg som jag ”fuskar” med. Pastasallad är ju så gott!

  3. Sommaren är defintivt tiden att frossa i pastasallader. Härligt med fullkornspasta, jag gillar dess ”tuggmodstånd”. Somrigt och gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.