Det är inte så ofta jag väljer att äta ceasarsallad ute på restaurang, av den enkla anledningen att jag inte gillar bacon, parmesan eller brödkrutonger speciellt mycket. Just dessa brukar ju vara givna i en ceasarsallad så idag gjorde jag en ceasarsallad på mitt sätt istället; utan dessa tre ingredienser och med min egna tvist på dressingen och tillbehören.
Jag serverade salladen som lunch tillsammans med ett vitlöksbröd. Men eftersom maken och jag inte har riktigt samma smak så stekte jag bacon och kokade även pasta som tillbehör för hans skull.
Här kommer receptet på hur jag åt min ceasarsallad.
Ceasarsallad på mitt sätt
2 portioner
- 2 kycklingfiléer
- ett gäng salladsblad
- andra grönsaker som gurka, tomat, paprika och sockerärtor
- egengjord limeaioli
Krydda kycklingfiléerna med valfria kryddor. Jag tog peppar, chili och cayennepeppar. Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen på 200 grader. Efter ca 20-25 minuter är de klara, men kolla att köttet är helt vitt för att vara säker.
Medan kycklingen står i ugnen; skölj och skär upp grönsakerna och lägg upp dem på tallrikar. Gör limeaiolin. Receptet hittar du här. Jag hade i extra mycket vitlök och lime den här gången. Gott.
När kycklingen är klar; skär upp i mindre bitar och lägg upp på tallrikarna. Avsluta med att klicka på aiolin.
Vill du kan du servera tillbehör som bacon, riven parmesanost, pasta och broccoli eller liknande grönsaker till. Min ceasarsallad med ett gott bröd till var verkligen smaskigt! Och somrigt!
Låter gott. Jag gillar iofs ceasarsallad men skippar alltid bacon och krutonger. Gillar blandningen av dressingen och parmesanen. 🙂
Visst är det bra att det går att välja bort och lägga till så att man får salladen som man vill ha den!
Har du något tips på en enkel och bra pulsklocka?
Tyvärr har jag inga bra tips då jag inte har så bra koll på pulsklockor. Kanske någon annan läsare som har?
Gott.
Jag brukar alltid köra utan bacon och krutonger som Sofia ovan. Ber alltid om extra kyckling istället. Fast håller med om att parmesanen och dressingen är MUMMA! 😀
Smart att beställa den så som du vill ha den. 🙂
Hej! Tänkte bara höra om du har några bra träningsråd till mig angående löpning. Jag ska springa kretsloppet om en och en halv månad. Sprang 9 km idag på 55,57 min. Vill klara milen under 1 h. Hur brukar du äta inför en längre löptur? Jag funderar på Gbg varvet nästa år./ Carolina
Hej Carolina,För att bli snabbare i löpningen är det klokt att träna en del intervallträning. Låt gärna vartannat eller vart tredje av dina löppass vara intervallpass. Variera gärna längden på dina intervallerna och kör dem ibland i backe och ibland på plan mark.Hur jag äter innan mina löppass beror helt på när på dagen jag springer och hur långt jag ska springa. Ska jag springa runt en mil äter jag bara ex kesella och lite bär innan om jag ska springa direkt på morgonen, och så ordentlig frukost efteråt. Springer jag milen senare på dagen äter jag en rejäl måltid ca två timmar innan löpningen.Lycka till!
Tack för tipset. Ha en toppendag. Känner av kroppen sen gårdagens löptur. Så idag blir det nog övre delen av kroppen som får jobba och mage/rygg.Hoppas du får en fin dag 🙂
Klokt att dela upp kroppen så!
Din limeaioli lät riktigt god!
Det är den också!