Grillmiddag med hamburgare – recept på hemmagjord hamburgerdressing

Igår kväll hade vi vänner över på grillning och bad i badtunna. Mycket trevligt! Enda fadäsen var att gasolen till vår grill plötsligt tog slut så vi var tvungna att grilla de hemmagjorda hamburgarna och majskolvarna i ugnen istället för på grillen. Men vi satt ute och åt och njöt av en fin kväll.

Hamburgare brukar jag alltid göra egna. Varierar innehållet i färsen lite från gång till gång, men i det stora hela brukar jag ha i detta. För första gången gjorde jag en egen hamburgerdressing till gårdagens middag. Den blev riktigt lyckad; smakade gott och passade bra till burgarna!

Grillmiddag - Grillmiddag med hamburgare - recept på hemmagjord hamburgerdressing
Hamburgare med egen dressing, grönsaker och fiberrikt bröd.

Jag gillar skarpt att göra eget istället för att köpa färdigt i affären. Nu slapp vi äta en dressing med onödiga tillsatser och e-ämnen. Här delar jag med mig av receptet på denna hamburgerdressing.

Hamburgerdressing
till ca 8 portioner

Majonäs:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vatten
2,5 tsk vitvinsvinäger
0,75 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 krm strösocker
2 dl rapsolja

8 skivor inlagd gurka
2 msk ketchup
2 msk amerikansk, gul senap
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
en nypa cayennepeppar

Hamburgerdressing-1 - Grillmiddag med hamburgare - recept på hemmagjord hamburgerdressingHamburgerdressing-2 - Grillmiddag med hamburgare - recept på hemmagjord hamburgerdressing

Börja med att göra majonäsen. Det är bra om du har tagit fram ägg, vinäger och olja i god tid innan så att de är rumstempererade när du ska tillaga majonäsen. Blanda samtliga ingredienser förutom äggulorna och rapsoljan i en bunke. Tillsätt äggulorna och vispa upp blandningen ordentligt. Kör med en elvisp eller vispa hårt med en handvisp medan du häller i oljan i en tunn stråle. När majonäsen börjar tjockna kan du hälla på oljan med lite snabbare fart.

Vispa och häll i tills all olja i slut. Om majonäsen blir för tjock kan du späda den med lite vatten.

Nu är det dags att göra själva dressingen. Använd all majonäs och rör i inlagd gurka, som du har skurit i små bitar, samt övriga ingredienser. Mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Smaka av och servera!

2 Kommentarer
  1. Kom ihåg att anvænda pastoriserade ægg gulor nær du inte uppværmer ”maten” pga salmonella risken… Tack før nougatkaka receptet – det ska jag klart prova.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.