Frikadeller och pannbiffar

Av köttfärs kan man laga många olika rätter. En favorit hos oss är pannbiffar. Men eftersom stekt mat inte är så bra för Wilmer fick han kokade frikadeller istället igår när vi åt detta till lunch. Jag gjorde hans frikadeller först och våra pannbiffar sedan. Hade inte i lika många ingredienser i hans frikadeller som i våra biffar eftersom jag fortfarande är lite försiktig med vissa kryddor och salta produkter i hans mat.
pannbiffar - Frikadeller och pannbiffar
Gårdagens lunch med pannbiffar. Åt just precis en likadan portion som dagens matlådelunch på jobbet.
frikadeller - Frikadeller och pannbiffar
Wilmers lunch igår: mosade potatisen och ärtorna med lite smör och skar frikadellerna i mindre bitar. Mums, tyckte han!
Ingredienser i våra pannbiffar:
Nötfärs
Fiberhavregryn
Ägg
Kapris
Sambal oelek
Dijonsenap
Soya
Gul lök
Vitlök
Paprikapulver, chili och svartpeppar
Ingredienser i Wilmers frikadeller:
Nötfärs
Vanliga havregryn
Ägg
Lite paprikapulver, chili och svartpeppar
7 Kommentarer
  1. haha, ja de ser ju inte särskilt aptitliga ut, men jag tycker de har en fräsch och ren smak 🙂 Gjorde ett kilo nyss, dock hade jag enbart lök & vitlök i och kokade dem i buljong :-p

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.