Igår när jag ville baka ett bröd till Wilmer och upptäckte att vi inte hade någon jäst hemma improviserade jag ihop ett recept på bröd utan jäst.
Jag lät mig inspireras av mitt egna favoritbröd, men valde bort grova mjölsorter, frön och lingonsylt. Resultatet blev ett vitt, mjukt bröd, som Wilmer åt glatt av till eftermiddagsmellanmålet.
Lättbakat bröd till Wilmer
1 limpa
8 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bikarbonat
50 gram smör
5 dl naturell yoghurt
Smält smöret och ta lite av det till att smörja en avlång form med. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i det smälta smöret och yoghurten. Rör om och knåda degen ordentligt.
Lägg degen i den smörade formen och ställ in i ugnen på 175 grader. Efter en timme är brödet klart!
Om du vill göra ett liknande bröd men med mer fibrer och grovhet; testa gärna att baka mitt favoritbröd istället!
Men åh, det måste jag testa! Ett bröd med få, ”vanliga” ingredienser – jag har ju allt hemma!
Visst är det bra! Som du säger har man ju ofta dessa ingredienser hemma.
Såg gott ut även för stora 🙂 Kanske blir nästa bröd som bakas! (När man nu ska hinna det mitt i höstruschen 🙂 )
Det här brödet hinner du nog med att baka: innehåller få ingredienser, går snabbt att röra ihop och behöver inte jäsa. 🙂
Härligt med nybakat bröd! Det blev brödbak för mig med i helgen 🙂
Trevligt att du också bakade bröd.
Bra tips och snabbt går det ju verkligen att göra! Kanonbra ju!