Lättbakat bröd till Wilmer

Wilmers-lattbakade-brod - Lättbakat bröd till Wilmer

Igår när jag ville baka ett bröd till Wilmer och upptäckte att vi inte hade någon jäst hemma improviserade jag ihop ett recept på bröd utan jäst.

Jag lät mig inspireras av mitt egna favoritbröd, men valde bort grova mjölsorter, frön och lingonsylt. Resultatet blev ett vitt, mjukt bröd, som Wilmer åt glatt av till eftermiddagsmellanmålet.

Lättbakat bröd till Wilmer
1 limpa
8 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bikarbonat
50 gram smör
5 dl naturell yoghurt

Smält smöret och ta lite av det till att smörja en avlång form med. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i det smälta smöret och yoghurten. Rör om och knåda degen ordentligt.

Lägg degen i den smörade formen och ställ in i ugnen på 175 grader. Efter en timme är brödet klart!

Om du vill göra ett liknande bröd men med mer fibrer och grovhet; testa gärna att baka mitt favoritbröd istället!

Wilmers-lattbakade-brod-1 - Lättbakat bröd till WilmerWilmers-lattbakade-brod-2 - Lättbakat bröd till Wilmer
Wilmers-lattbakade-brod-3 - Lättbakat bröd till WilmerWilmers-lattbakade-brod-4 - Lättbakat bröd till Wilmer
7 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.