Det passar att ha i de flesta olika sorters grönsaker i denna gryta, men något som jag verkligen kan rekommendera är vitkål. När den får koka sig mjuk i grytan smakar den extra gott!
Den här gången använde jag mig av thaiinspirerade kryddor när jag smaksatte grytan och kallar den därför fläskfilegryta thai style. Att marinera köttet innan man tillagar det ger extra god smaksättning till hela grytan. Och gillar man inte fläskfilé är denna gryta minst lika god med kyckling.
Idag åt jag grytan med quinoa. Men bilderna nedan visar att grytan är lika god att äta som dem är med cashewnötter på toppen eller tillsammans med morotsskivor och en blandad sallad.
Fläskfilégryta
ca 1000 gram fläskfilé
Marinad: soja, olivolja, lite sambal oelek, ett par vitlöksklyftor, svartpeppar
vitkål
paprika
morot
gul lök
champinjoner
en burk tomatkross
en-två burkar kokosmjölk
red curry pasta, thaistyle
kryddor som paprika, cayennepeppar, chili, spiskummin
Skär alla grönsakerna mindre bitar. Bryn dem i olja i en stor gryta. Under tiden steker du fläskfilén i en stekpanna. När köttet har fått fin färg rör du ner det i grytan med allt det andra. Låt det fräsa på lite lägre värme en stund.
Häll i tomatkross, kokosmjölk och krydda med currypastan och kryddorna. Låt allt koka upp och sjud sedan på svag värme under lock i åtminstone 15 minuter.
Smaka eventuellt av med mer kryddor innan du serverar grytan.
Det låter riktigt gott! Gillar verkligen kokosmjölk. Perfekt mat nu under vintertiden!
låter riktigt gott. skall helt klart testa detta.