Fick ett tips av Charlotte på ett smart mellanmål man kan göra själv. Igår gjorde jag dessa fiberrika jordnötskakor. Snabbt gick det, men de smakade inte riktigt så gott som jag hade trott. Nästa gång jag gör dessa kommer jag ha i mer jordnötssmör för att få mer smak av jordnöt. Så testa gärna detta recept, men lägg till lite mer jordnötssmör än den mängd jag hade.
Dessa jordnötskakor är smarta att ha med som mellanmål när man är på språng så jag kommer ta med mig en i väskan när jag vet att jag kommer behöva ett smart mellis under dagen.
Fiberrik jordnötskaka
6 stycken
2 bananer
en skopa proteinpulver
2 dl fiberhavregryn
2 msk jordnötssmör
Mosa bananerna i en bunke. Tillsätt proteinpulver, havregryn och jordnötssmör och blanda runt till en massa.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde sex stycken klickar/kakor, men man kan såklart också välja att göra fler och mindre istället.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Klara!
De låter väldigt goda!! Tack för tips! 🙂
Varsågod!
De låter goda :), får ta mig själv i kragen och prova såna barer/kakor någon gång. Jag har sagt att jag ska göra det länge men får inte tummen loss :)Tack för din kommentar!Kramar
Hoppas du lyckas ”ta dig i kragen”! Kram
Ser jättegoda ut, ska prova göra dom 🙂
Gör så 😉
Kan man använda något annat än proteinpulver? Tack för en bra blogg!
Du kan ju testa att ha i lite mer havregryn istället, men då blir de inte så proteinrika. Annars ett ägg kanske. Testa dig fram!
Hur mycket proteinpulver använder du? 🙂 Vet att det står en skopa, men hur mycket rymmer en skopa? I dl el msk typ 🙂
En mycket relevant fråga då det är svårt att veta hur stor just min skopa är. Jag skulle säga att den är en halv deciliter, dvs ca 15 gram när vi pratar proteinpulver.