Vi hade en del gravad lax i frysen, kvar från julobordet. Den åt jag av både igår kväll och idag till lunch. Kom ihåg hur mycket jag saknade att äta just sådan lax när jag var gravid. Därför njuter jag av den desto mer nu när jag kan äta av den.
Gårdagens middag: gravad lax med kokt ägg, grönsaker av olika slag och avokado. Åt även en skiva knäckebröd med smör till.
Dagens lunch: gravad lax med dillstuvad potatis, grönsaker och knäckebröd med smör. Lunchen idag var extra god då jag hade mysigt sällskap av make och barn. Fördelen med att jobba hemifrån!
Jag gjorde den dillstuvade potatisen igår efter super enkelt recept.
Dillstuvad potatis
ca 4 portioner
![]() |
Mitt kontor för dagen med utsikt över trädgården och skogen. |
8-12 potatisar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
1 dl dill (vi hade inte så mycket hemma, men jag tog det vi hade)
svartpeppar
Skala och koka potatisen. Jag skar potatisen i mindre bitar innan jag kokade den, men annars kan man skära den i mindre bitar efteråt.
Under tiden potatisen kokar gör du stuvningen. Smält smöret i en kastrull medan du blandar i mjölet och rör hela tiden. När alltsammans har smält rör du i mjölken. Rör hela tiden med en visp tills det kokar. Då sänker du värmen medan stuvningen får puttra en stund.
Smaksätt med peppar och rör i dillen när du har tagit kastrullen från plattan. När potatisen är klar och skuren i bitar häller du över stuvningen. Klart att servera!
Idag har vi startat vår resa till ett hälsosammare liv och vältränade kroppar 🙂 Häng med oss och ändra era liv ni med!www.fromhelltowell.blogspot.com