Helgens goda

På helgerna ges ofta mer tid till matlagning och mer tid till att hinna njuta av det man äter. Under helgen som var hann jag njuta av både godis och praliner ur Paradis-asken. Men också av mat jag lagade. Här kommer några av helgens maträtter i bilder.

helgens-mat-1 - Helgens goda

Fredagskvällen bjöd på min älskade coltingpannkaka. Inget nytt och receptet på den hittar du här. Men lite nytt denna gång var den fluff jag valde att göra till. Det goda fluffet bestod av lättkesella, vispad grädde, björnbär och lite vaniljpulver. Mmmm!

fiskratt - Helgens goda

Lördag: Jag lagade en fiskrätt som jag ofta gör till Wilmer, men den passar lika bra till vuxna. Hur enkel som helst att göra!

Enkel fiskrätt
ca 3 portioner (för vuxna)

ett block med vit fisk (sej, torsk eller liknande)
klippt gräslök
lite citron
peppar
en burk kokosmjölk

Lägg fisken i en ugnsfast form. Skvätt över citron, häll över gräslök och krydda med peppar. Häll över kokosmjölken. Ställ in detta i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Klart! Kan det bli enklare än så? Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker.

hamburgare - Helgens goda

Söndag: Jag lagade hamburgare till lunch. Alltid lika gott! Jag har ingenting emot att äta bröd, men igår valde jag att äta min hamburgare utan bröd (åt bröd till både frukost och kvällsmat så det fick räcka). Istället lät jag salladsblad agera ”bröd” och det funkade lika bra!

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.