Något som är gott, proteinrikt, perfekt som middag eller som ett rejält mellanmål, går snabbt att göra och som det, fram till igår, var alldeles för länge sedan jag lagade är omelett. Igår gjorde jag alltså en sådan till middag. Den räckte för två, men mannen lockades inte av min gröna delikatess så jag får äta av den ikväll igen. Bonus för mig!
Det går att variera omeletten i det oändliga (nästan), men så här gjorde jag min igår.
Omelett
2 portioner
3 små charlottenlökar
6 ägg
en skvätt vatten
en stor näve bladspenat
peppar
fetaost
Börja med att skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Blanda ägg, vatten och peppar i en skål med en gaffel. Tillsätt bladspenat och rör runt.
Häll detta i stekpannan och sänk till låg värme. Låt omeletten stelna helt innan du tar den från plattan.
Servera med grönsaker!
För att variera omeletten brukar jag ha lite olika saker varje gång. Här är tips på några ingredienser som jag tycker är goda att ha i omeletten: champinjoner, skinka, kalkon, oliver, broccoli, paprika, rödlök, soltorkade tomater.
Vad har du i din omelett (förutom ägg)?
Nu var det väldigt länge sen jag gjorde omelett, blev sugen nu, får nog bli en till veckan! Tack för gott tips! 🙂
OST ska det vara! MUMS!Tonfisk är gott att ha i med. Och färska körsbärstomater 🙂
Tonfisk lät gott att ha i. Det får jag testa!
Mums! Länge sen jag gjorde det men nu blev jag sugen :)Ja vi får se ang. långpasset. Vi har inte bestämt riktigt – ev. åker vi till Dalarna helgen som kommer. Och är det ingen snö kvar i stan helgen vi tänkt springa vill jag gärna att vi kör. Annars som sagt – många helger kvar innan din Marathon så vi hinner :)Ha en fin dag!Kram
Omelett är super mat, enligt mig!Vi hörs om hur det blir med långpasset. Kram