![]() |
Max Fettbokslut nr. 9 |
Jag går extremt sällan på hamburgarrestaurang och kan faktiskt inte komma ihåg när jag senast var på en. I alla fall om man bortser från de gånger jag har besökt en sådan för att beställa en kaffe. Hemlagade hamburgare tycker jag är väldigt gott, men de som serveras på McDonalds och liknande ställen lockar mig inte alls. Nu såg jag att Max har severat en sorts hamburgare ett tag, som jag tror att jag skulle gilla. Så kanske att jag får ta och besöka en sådan hamburgarrestaurang inom kort?
Det är Max kolhydratssnåla hamburgare jag pratar om, en hamburgare som serveras med krispig sallad istället för bröd. Denna low carb-burgare innehåller en femtedel så mycket kolhydrater som en vanlig Hamburgare på Max. Low carb-burgaren ökade med hela 58% under 2012 jämfört med året före. Dessutom ökar försäljningen av andra nyttiga tillbehör också stadigt på Max.
Denna fakta kommer från Max Fettbokslut, som de har publicerat för nionde gången. Lite mer fakta därifrån:
- Under 2012 blev Max den första konceptstyrda restaurangkedjan att bli certifierad med Nyckelhålet på restaurang.
- De nyckelhålsmärkta tillbehören på restaurangen har ökat jämfört med året innan; äpplen och grönsallad med ca 30% medan morötter och bönsallad har ökat med 15%.
- Det senaste året har det varit tydligt att gästerna oftare väljer en burgare med få kolhydrater när de vill äta lite hälsosammare.
Jag har testat dessa ”low carb” burgare för något år sedan och de är helt klart ett bra alternativ till de reguljära hamburgarna och är inte så tokiga i smaken heller:) Dock är det godast att göra egna, men så är det ju alltid 😀
Åh jag testade den med endast salladsblad på max i somras – VILKEN BESVIKELSE! Salladsbladet var dripigt av vatten, köttet var alldeles för flottigt, det gick knappt att hålla i hamburgaren (hur håller man i salladen liksom?) och det var inte så mycket mer än sallad, hamburgerkött och tomat. Absolut inte värt 80 kr eller vad den nu kostade – man kan göra mycket godare hemma!
Bra att veta. Då kanske jag också ska fortsätta med att hålla mig till hemmagjorda burgare, låter det som.