Att ha frukt i mat piggar upp och ger en fräsch touch. Jag gillar att ha exempelvis citrusfrukter, bär eller mango i salladen. För att inte tala om hur gott det är att äta avokado till så gott som all slags mat. Och avokado är ju faktiskt en frukt.
Igår kväll lagade jag en thaikycklinggryta till middag och salladen som jag gjorde till den toppade jag med apelsin. Annars har jag ofta ananas direkt i grytan när jag lagar kycklinggryta med thaismak.
Thaikycklinggryta
ca 6 portioner
6 kycklingfiléer
4-5 morötter
1 gul lök
upptinade frysta wokgrönsaker
chili
curry
cayennepeppar
svartpeppar
ca 1 tsk Curry Paste Thai Red (se bild ovan)
1-2 burkar kokosmjölk
Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala morötter och löken samt slanta och strimla dem. Häll lite olja i en wokpanna/stor stekpannan och lägg i kycklingen, morötterna och löken. Låt allt fräsa på hög värme. Krydda med kryddorna och låt kycklinegn bli genomstekt. Sänk värmen något. Häll i wokgrönsakerna och tillsätt Curry Paste Thai Red. Låt allt fräsa en stund.
Häll i kokosmjölken och sänk värmen något. Låt allt puttra en stund innan du smakar av och kan servera grytan. När jag har ananas i grytan brukar jag lägga i den i bitar här på slutet.
Gårdagens middag: kycklinggryta med thaismak och till det en sallad med isberg, gurka, paprika och apelsin. Till det fetaost och cashewnötter. Mums!
Innan jag hade tillsatt kokosmjölk och thaikrydda i grytan tog jag ut några skedar kyckling och grönsaker för att ha till min kycklingsallad-lunch idag. Den äter jag på språng medan jag tar mig till ett kundbesök. Kycklingen tillsammans med grönsaker, avokado, apelsin och fetaost blev en god smakkombination!
Jag gillar verkligen frukt i mat. Det blir så god kontrast då mellan det salta och det söta. Vad kul att se att jag inte är ensam om att köpa snabba lösningar. De är ju goda så varför inte!
Frukt i mat ÄR verkligen gott! Den enda frukt jag inte gillar i varm mat är banan.