Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka. Och en nyttig och proteinrik sådan!
Har i veckan ätit den både som middag och då med vispad grädde och hallon…
… och som mellanmål med äpple, kanel och en gräddklick. Gott och mättande!
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag.
Kesokaka
2-4 portioner
6 ägg
500 gram keso
en skvätt mjölk
½-1 dl mandelmjöl
Rör ihop alla ingredienserna. Häll i en smord, ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 200 grader i 50-60 minuter.
Servera med bär eller frukt och grädde eller turkisk yoghurt.
Visst är den beroendeframkallande? Har ätit kesokaka varenda dag nu som efterätt och till mellis och så grymt gott!!!! Bästa sättet att ära keso just nu! 🙂
Japp. Märkte just att den passar att äta till frukost också. 😉
Oj, flera år sedan jag gjorde kesokaka. Måste faktiskt göra den någon dag!
Tycker jag att du ska då. 🙂
Vad det ser gott ut!
Precis gjort och ätit min första, tack så mycket! Kommer att lägga detta på hjärnan och hjärtat 😉
Ser ju supergott ut! Hur stor form använde du?:)
Jag skulle tippa att formen var ca 20×20 cm.