Pastamiddag

Jag har fått tänka till idag för att se till att ha ordentligt med kolhydrater till varje måltid. Har insett under dagen hur mycket jag trivs med att äta som jag normalt sett gör och inte alltid har kolhydrater (förutom grönsaker, frukt eller bär) till varje måltid. Ungefär två måltider per dag brukar jag äta tillsammans med rejält med kolhydrater. Men i övrigt blir det främst proteiner, fett och grönt.

pastamiddag-300x225 - Pastamiddag

Idag har jag alltså boostat med mer kolhydrater än så och särskilt middagen kändes väldigt ovanlig då en portion med pasta och pastasås inte är något jag äter så ofta sent på kvällen. Men gott var det!

apetina-fetaost-225x300 - PastamiddagTill fullkornspastan nu ikväll åt jag en sås gjord på tonfisk och lax, som jag svängde ihop tidigare på kvällen. Som tillbehör, förutom grönsaker och dill, åt jag lite av den fetaost från Apetina som går att förvara i rumstemperatur. Fick en sådan med Loppi bloggbag för ett tag sedan. Smart att kunna ha med på sommarens utflykter eftersom det inte krävs att man har den kyld (så länge man inte har öppnat förpackningen alltså). Men smaken var inte den bästa tyvärr. Smakade inte alls som fetaost ska smaka, tycker jag.

Pastasås med tonfisk och lax
3-4 portioner

en stor burk creme fraiche
en burk tonfisk
ca 300 gram varmrökt lax
saft från en citron
peppar
dill

Häll creme fraiche och fisk i en kastrull. Låt koka upp och putra en stund på svag värme. Smaksätt med citron och peppar. Rör i dill strax innan du tar kastrullen från plattan. Enkelt va?!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.