Förutom rabarber plockade jag in örter från trädgårdslandet igår. Hade kommit upp en hel del gräslök och persilja sedan sist. Så de skördade jag och stoppade in i frysen. Och lite av dem använde jag i matlagningen.
Rullade köttbullar till lunchen och i köttbullssmeten smulade jag bland annat ner torkad oregano. Hade skördat den tidigare och haft på tork sedan dess.
Förutom oregano hade jag detta i smeten: soja, dijonsenap, kapris, sambal oelek, peppar, pressad vitlök, fiberhavregryn, ägg och vatten.
Den kalla röra eller crème jag gjorde fungerade bra ihop med köttbullarna och grönsakerna.
för en portion
en bit fetaost
färska örter av valfritt slag (jag tog persilja och gräslök)
ett par matskedar kvarg
vitpeppar
Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Smaka av.
Toppade maten med kvistar av persilja, en mycket näringsrik ört med bland annat hög andel C-vitamin.
Dijon i köttbullar! Aldrig testat, men kan absolut tänka mig att det är gott. Får bli nästa gång!
Ja, testa! Det ÄR väldigt gott!