Vitlökstoast och storkok

vitl-C3-B6kstoast-och-storkok-3--300x225 - Vitlökstoast och storkok

Något som jag verkligen tycker är gott att knapra på till maten är vitlökstoast. Inget vi äter så ofta, men ibland händer det. Har tidigare inte blivit helt nöjd med de vitlökstoast som vi har gjort själva i ugnen. Men mannen min kom på ett smart sätt att göra dem på så det sättet använde jag mig av idag när jag fixade dagens lunch.

vitl-C3-B6kstoast-och-storkok-1--300x225 - Vitlökstoast och storkok

Istället för att smöra på vitlökssmör på brödskivor och sedan låta dem bli varma i ugnen så bredde vi vitlökssmöret på rostat bröd så att det fick smälta av det varma brödet. Själva vitlökssmöret är enkelt att göra. Jag smetade ihop smör, en pressad vitlök och persilja. Mer än så behövs inte!

vitl-C3-B6kstoast-och-storkok-2--300x225 - Vitlökstoast och storkok

Om man inte vill äta detta till en bit bröd så passar vitlökssmör annars bra som tillbehör till en god köttbit. Jag lät smöret stå framme en stund idag innan jag blandade ihop allting då det är enklare att jobba med ett mjukt smör.

vitl-C3-B6kstoast-och-storkok-4--300x225 - Vitlökstoast och storkok
Min vitlökstoast tillsammans med dagens lunch: skinksås och grönsaker
vitl-C3-B6kstoast-och-storkok-6--300x225 - Vitlökstoast och storkok

Hade gott om tid till att laga mat idag så jag passade på att göra en till rätt samtidigt. Den kan vi äta av till morgondagens lunch. Perfekt att redan ha den klar eftersom vi kommer vara borta på förmiddagen imorgon. Jag lät mig inspireras av denna kycklingrätt och gjorde en liknande, som skötte sig bra på egen hand i ugnen medan jag lagade det andra.

Det här med storkok är smidigt, tycker jag. De dagar eller kvällar som det finns mer tid till att laga mat brukar jag ofta laga mer än det som behövs för dagen. När man ändå håller på där i köket tar det ju inte så mycket längre tid att göra många portioner eller ytterligare en rätt.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.