Köttgryta

k-C3-B6ttgryta-1--300x225 - Köttgryta

Märker att det jag främst skriver om på bloggen nu för tiden är tips på mat och dryck. Men det har att göra med att min förkylning hindrar mig från att träna. Och då blir det inte så mycket träning att skriva om.

Här kommer ett tips på en god variant på köttgryta som jag gjorde igår. Den fick bli både gårdagens middag och dagens lunch. Hade ett lass med lövbiff hemma så det fick utgöra köttet i grytan. Annars passar det lika bra att ha i annan form av nötkött, fläskfilé eller kyckling.

k-C3-B6ttgryta-284-29-300x225 - Köttgryta

Köttgryta

ca 4 portioner
en gul lök
5-6 champinjoner
en röd paprika
600-700 gram kött
en stor burk crème fraîche
1-2 tsk dijonsenap 
en liten skvätt soja
kryddor som chili och peppar
Till servering: pasta eller ris samt en sallad
Hacka lök och skär champinjoner och paprika i mindre bitar. Stek dessa i en stor stekpanna eller gryta i olja. Låt grönsakerna mjukna något innan du lägger i köttet att steka med, också det skuret i mindre bitar. Fräs alltsammans en stund.

Tillsätt crème fraîche, senap, soja och kryddor. Låt puttra på lägre värme i ca 10 minuter innan du smakar av och grytan är klar.

Jag åt grytan med råris och de andra med pasta. Förutom att äta en blandad sallad till var det gott att strö några naturella cashewnötter över grytan.

k-C3-B6ttgryta-2--300x225 - Köttgryta

En gryta som gillades av både stora och små!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.