Eftersom jag glömde att toppa våra toasts skagen med romsås på nyårsafton så hade vi en burk med det kvar i kylen. Den passade perfekt att göra en romsås av till kvällens middag. Helt klart den godaste såsen till lax!
Jag brukar oftast göra min romsås på kvarg och naturell yoghurt eller fil. Då får den lagom tjock konsistens och smakar gott. Dessutom blir den väldigt fettsnål. Här kommer receptet på den romsås jag svängde ihop ikväll.
Min goda romsås
till ca 4 portioner
ca 1½ dl kvarg
1 dl fil
en liten burk röd rom
saft från citron
peppar
rödlök eller gräslök
Blanda alla ingredienser i en skål. Hacka rödlöken eller klipp gräslöken och tillsätt i såsen. Smaka av med citron och peppar.
Såsen är godast till lax, men passar också till annan fisk.
Potatis till och oftast brukar jag då göra kokt potatis, mem ikväll fick det bli ugnsrostad istället.
Deb ska jag testa när jag gör lax nästa gång. Ser supergod ut.Ha en bra dag, kram Carolina
Hoppas du gillar den. :-)Kram
Så gott! Skulle själv kunna tänka mig kvarg-såser, men går inte hem hos maken så det blir oftast gräddfil som bas. Fast lika gott det så får fortsätta med det 🙂 . Lax har jag inte ätit på flera veckor nu!!! Äter det annars så gott som varje vecka, och nu blev jag riktigt lax-sugen!
Och jag har haft en riktig laxvecka. Har blivit fyra gånger med lax och då har vi två dagar kvar på veckan. 😉
Den där såsen ser magisk ut! 🙂